BREI EN HAAKCLUB IN BUURTKERK DE FONTEIN

De afgelopen tijd konden we gelukkig weer twee wekelijks bij elkaar zijn om gezellig te haken en te breien, maar zeker ook belangrijk, voor het onderlinge contact. Dit alles onder het genot van een kopje thee/koffie. Op dit moment zijn er 14 brei en haaksters.

Er worden de meest mooie truitjes, vestjes, sokken, sjaals, mutsen, dekentjes en omslagdoeken gemaakt van veelal binnengebracht/gedoneerd garen.

Vorige jaren werden de gemaakte spullen bij, Maxima of stichting kledingbank “de zeecontainer”, winkels voor minima, gebracht. Ook via de WIJ-teams in de buurt werden kinderen voorzien van een warme sjaal en of muts. Sokken voor thuis en daklozen gingen naar de Open Hof.

Vanaf januari dit jaar breien en haken we voor mensen in Oekraïne. Via Missie 050 ging het naar een kerkgemeenschap in een plaatsje bij Lviv.

De tweede zending is gebracht naar een verzamelpunt in Eelde, daarmee sluiten we aan bij een al bestaande organisaties die spullen daar brengen waar het nodig is.

Naast dat het heel gezellig is vinden we het ook leuk om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen.

Spreekt het u aan en lijkt het u ook leuk om mee te doen dan bent u van harte welkom op dinsdagmiddag van 2 uur tot half 4 in buurtkerk de Fontein. Zie voor data toekomstige activiteiten op de website.

Wilt u meer informatie dan kunt u  mailen of bellen  met Margje Tolsma 06-15634868

Hebt u nog garen wat u wel kwijt wilt, dan ontvangen wij het graag. We kunnen het ophalen of anders mag u het brengen in de Fontein, op woensdag of donderdagmorgen is er vaak wel iemand aanwezig. Alvast bedankt.