Filmmiddag

Informatie

  • dinsdag | 19 februari 2019
  • 14:30
  • Eikenlaan 255, Groningen

Dinsdag 19 februari is in De Fontein een film van FIRST REFORMED

Een film uit 2017 van Paul Schrader (American Gigolo, Taxi Driver)


Ernst Toller (Ethan Hawke) is een vereenzaamde dominee, die een laat-achttiende-eeuws Amerikaans kerkje beheert, gesticht door Nederlands Hervormde migranten. Voorheen was hij legerpredikant in het Amerikaanse leger en zoals het traditie was in zijn familie besloot hij zijn zoon aan te moedigen in dienst te gaan. Kort na de Amerikaanse invasie van 2003 sneuvelt Tollers zoon in Irak, wat het einde van het huwelijk van Toller betekent en er ook toe leidt dat hij geen legerpredikant meer wenst te zijn. Via de hulp van een grote, evangelische kerk, Abundant Life, komt Toller in het kerkje van Snowbridge terecht aan de rand van New York.

Daar wordt hij benaderd door de zwangere Mary (Amanda Seyfried), een van de weinige kerkgangers van First Reformed, met het verzoek of hij haar vriend Michael (Philip Ettinger) wil bijstaan. Michael is een milieuactivist, die zich wanhopig afvraagt of hij wel een kind op deze wereld kan zetten, nu de vernietiging van het leven op aarde zo grote proporties aanneemt.

Wat de zaak ingewikkeld maakt is dat First Reformed zijn 250-jarig bestaan zal vieren en een van de sponsors van deze viering is het bedrijf Balq, dat volgens documenten van Michael ook een van de grote vervuilers in deze omgeving is. Steeds terugkerende thematiek in de film is de vraag van schuld en vergeving. De film (die 100 minuten duurt) begint om 14.30 uur.

Wanneer:     Dinsdag 19 februari 2019

Waar:           De Fontein, Eikenlaan 255

Hoe laat:     Kerkdeuren zijn open vanaf 14.00 uur, koffie en thee staat voor u klaar
De film begint om 14.30 uur

Toegang:    Vrijwillige bijdrage