Uitnodiging feestelijke opening Buurttuin De Fontein – zaterdag 28 september

Beste mensen,

Jam van jostabessen proeven of een hapje ingelegde aardperen en zonnewortels? Of toch liever een pompoensoepje bij de Buurtsoepkraam? Een mooie bloemcreatie halen voor thuis op de keukentafel? Op zaterdag 28 september wordt de opening van Buurttuin De Fontein feestelijk gevierd met een gezellige Herfstfair. Jong en oud zijn welkom tussen 12.00 en 16.00 uur bij Buurtkerk De Fontein aan de Eikenlaan 255 te Groningen.

Het verhaal van de buurttuin begon met een oproepje in de Fonteinkrant, ergens in 2023, voor uitbreiding van de tuingroep. Een aantal wijkbewoners sloot zich aan en een droom werd geboren: ze wilden grasveld en perkjes naast Buurtkerk De Fontein omvormen tot een prachtige tuin. Een rust- en ontmoetingsplek voor bezoekers van de kerk, huisarts en patiënten, Pieterpadlopers, schoolkinderen en toevallige passanten. Een tuin die gastvrij is voor mensen, maar ook schuilplekken en voedsel biedt aan bijen, vlinders, egels en vogels.

Vanaf dit voorjaar is hard gewerkt door de tuingroep: het pad werd uitgezet, bestaande borders leeggeruimd om plek te maken, stapelmuurtjes gebouwd, houtsnippers gehaald en fruitboompjes verplaatst naar een betere standplaats. De leden van de tuingroep en de vrijwilligers van de Herfstfair nodigen iedereen uit om samen met hen de nieuwe Buurttuin feestelijk te openen op Burendag 28 september tussen 12:00 en 16:00 uur. Wees welkom!

Hartelijke groet,

Buurtkerk De Fontein