Concertcommissie

De concertcommissie van De Fontein werd begin 2000 opgericht met het doel jaarlijks minimaal twee concerten te organiseren rond het Mense-Ruiter orgel in de kerkzaal van De Fontein aan de Eikenlaan in Groningen. De commissie streeft hierbij naar concerten die zich in minstens één opzicht onderscheiden van gangbare orgelconcerten. Zo werden er in de afgelopen tien jaar concerten rond bepaalde thema’s georganiseerd en concerten voor orgel met instrumentalist of vocalist(en).

Naast bekende namen als Klaas Jan Mulder, Sytze de Vries en Piet Wiersma die het orgel als solist bespeelden traden in de afgelopen jaren ook diverse solisten op als de sopraan Judith Pranger, de klarinettist John de Beer en de fluitist Dina Kamps. Onder de ensembles die optraden waren het Capriccio Clarinet Choir, het vocale nonet Musica Son en het Hortus Kwintet. Solisten en ensembles werden dikwijls op het orgel begeleid, in het bijzonder door Carel van Aurich, één van de vaste organisten van De Fontein, die ook menig themaconcert verzorgde. De concerten worden de laatste jaren in principe gegeven op zondagmiddag, en wel in de adventstijd en in maart.
Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan is er door de concertcommissie in het voorjaar van 2010 een speciaal concert georganiseerd waarin ook de nieuwe CD werd gepresenteerd.
Op deze CD staat een compilatie van alle concerten die de afgelopen 10 jaren in de Fontein zijn uitgevoerd.