Bianca Couture in Burkina Faso diaconaal project 2020-2022

In 2006 heeft Denise Ouedraogo het initiatief genomen om in de hoofdstad Ouagadougou Bianca Couture op te richten. Hiermee wil zij zich inzetten voor kwetsbare meisjes, alleenstaande moeders, meisjes in gedwongen huwelijken en weduwen. Na het volgen van een driejarige opleiding bij Bianca Couture kunnen deze vrouwen zelf kleding ontwerpen, maken en verkopen. De vrouwen krijgen een naaimachine en naaigerei mee van Bianca Couture waardoor zij zelfstandig aan hun toekomst kunnen werken. Bianca Couture is genoemd naar de dochter van Denise, de oprichtster en directrice.

Burkina Faso betekent land van de oprechte mensen. Een prachtige betekenis. Wil je er komen dan ben je met het vliegtuig 8/9 uur onderweg. Het is een republiek in West Afrika, behoort tot de Sahellanden en is dus een van de armste landen. Tot 1960 was het een Franse kolonie, voertaal is dus Frans. Tot 1984 heette het Opper – of Boven Volta. De president heet Kabore. Er wonen ongeveer 21 miljoen mensen. De gemiddelde leeftijdsverwachting 50 jaar. Een bekende Burkinees is Bertrand Traore, speler van Olympique Lyon. Tot zover enige informatie over het land.

Dit project is in juni 2020 door de Bron, de Nieuwe Kerk en de Fontein gekozen. Gezamenlijk en zelfstandig gaan wij acties houden om geld binnen te krijgen voor Bianca Couture. Hierbij mag u o.a. denken aan een spulletjesmarkt, kerstmarkt, koekjesverkoop rond Moederdag, high tea. In deze moeilijke coronatijd is het afwachten of bovenstaande activiteiten door kunnen gaan.

Bianca Couture willen we graag steunen. Het geld dat wij bijeenbrengen wordt gebruikt voor een starterskit voor de geslaagden. Met een naaimachine en naaigerei kunnen de vrouwen een mooie start maken. Helpt u mee?
Wilt u Bianca Couture steunen dan graag uw geld overmaken aan de penningmeester van de Fontein:
t.n.v. Diaconaat de Fontein NL45 INGB 0003 2086 49 o.v.v. Bianca Couture.
Wilt u echter rechtstreeks geld overmaken aan Bianca Couture dan
t.n.v. Stichting Emmaus Langeweg, NL26 TRIO 0379 7261 49 o.v.v. Bianca Couture.

Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Bram van Huis namens de drie zwo groepen