Ard Bodewes, Architectuurfotograaf

Van 1 september tot 26 oktober zijn er in De Fontein foto’s te zien van Ard Bodewes (Hoogezand, 1966). Ard is een architectuurfotograaf en woont in Groningen. Naast werk in opdracht maakt hij ook veel vrij werk. Een aantal werken zijn onder gebracht bij www.kunstuitleen.nl in Amsterdam.
Ard werkt voor projectontwikkelaars en architectenbureaus. Onder andere voor Bureau Meerstad, TWA Architecten en Nijhuis Bouw.
Op dit moment exposeert Ard Bodewes in Venetië in Palazzo Mora. Deze expositie met de titel TIME SPACE EXISTENCE (‘Tijd- Ruimte-Bestaan’) is gelieerd aan de Architectuur Biënnale en duurt nog tot eind november.
De foto’s van Ard tonen vaak een lijnenspel, zo ook de serie die nu tentoongesteld is in De Fontein. Het betreft een reeks foto’s van metrostations die Ard heeft gemaakt in München, Hamburg, Porto en in Napels.
Je treft zelden mensen aan op de foto’s van Ard. Hij vindt dat storend.
Naast architectuur fotografeert Ard Bodewes ook landschappen. Zo maakte hij de foto’s voor de kalender van 2020 voor het Groninger Landschap.

Als je meer werk van Ard Bodewes wilt zien kun je een van zijn websites bezoeken:
www.ardbodewes.nl en www.ardbodewes.com

Kunst in De Fontein

Het hele jaar door wordt in De Fontein beeldende kunst tentoongesteld - van olieverfschilderijen, aquarellen, litho’s, tekeningen en foto’s tot textiele werkvormen en installaties. Om de zes tot acht weken is er nieuw werk te zien. Regelmatig zijn er rondleidingen met de kunstenaar. Op de tafel in de hal is achtergrondinformatie te vinden over de makers en hun werk.

Tentoonstelling Harma Haan-Koning met quilts

Van 3 juli t/m 31 augustus 2021 zijn er quilts van Harma Haan-Koning te bewonderen in De Fontein. Harma Haan is werkzaam in het onderwijs en de zorg en woont in de stad Groningen. Zij vindt quilten boeiend en afwisselend.
‘Vanaf mijn jeugdjaren ben ik altijd al creatief geweest. Ik heb de lerarenopleiding gevolgd van 1989 tot en met 1993, voor de vakken Tekenen en Textiele werkvormen. Begin jaren negentig ben ik begonnen met een basiscursus quilten. En sindsdien ben ik in de ban van quilten en patchwork. In de loop van de jaren heb ik heel wat quilts gemaakt.‘
Quilten en patchwork worden vaak in één adem genoemd, maar het zijn twee aparte technieken:
Patchwork is het aan elkaar naaien van aparte stukjes stof waardoor er een patroon ontstaat.
Quilten is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Het resultaat is dan een quilt. Het quilten van deze drie lagen op elkaar kan zowel met de naaimachine als met de hand gebeuren, vaak met een eenvoudige rijgsteek. Soms kunnen ook allerlei borduursteken gebruikt worden als quiltsteek.
Patchwork wordt vaak gebruikt voor de bovenkant van een quilt.
Oorspronkelijk is een quilt bedoeld als deken, als bescherming tegen kou. Tegenwoordig kun je ervan maken wat je wilt: wandkleden, tassen, kussens en zelfs kleding.
Het leuke van quilten is dat je met kleuren en vormen prachtige patronen kunt maken. Fantastisch om te ontdekken wat kleur met geometrische vormen kan doen. Zo ontstond modern en art(kunst)-quilten.
‘Ik heb allerlei workshops gevolgd. Ook lees en kijk ik veel in tijdschriften en boeken en bezoek ik tentoonstellingen. Meestal maak ik quilts met een traditioneel patroon als uitgangspunt. Vrolijke kleuren, speciaal de kleur blauw, hebben mijn voorkeur.
Ik vind het leuk om enkele van mijn mooie en meest kleurrijke quilts te mogen tentoonstellen.
Ik hoop dat velen ervan genieten en enthousiast worden voor mijn werk en mijn hobby.‘

Meer informatie is te vinden in de hal van de Fontein waar ook het Kunstboek ligt. Daarin kunt u opmerkingen en uw waardering schrijven. E-mailadres: harma.haankoning@ziggo.nl

Kunst in De Fontein

Het hele jaar door wordt in De Fontein beeldende kunst tentoongesteld - van olieverfschilderijen, aquarellen, litho’s, tekeningen en foto’s tot textiele werkvormen en installaties. Om de zes tot acht weken is er nieuw werk te zien. Regelmatig zijn er rondleidingen met de kunstenaar. Op de tafel in de hal is achtergrondinformatie te vinden over de makers en hun werk.

Gerhild van Rooij, Licht en Ruimte

Beeldend kunstenaar Gerhild van Rooij exposeert onder de titel Licht en Ruimte fotografie in De Fontein van 31 maart t/m 30 juni 2021.

Gerhild van Rooij is beeldend kunstenaar, auteur en spreker en werkt zowel in haar atelier in het pittoreske Friese dorp Aldtsjerk als op locatie. Haar beeldend werk bevindt zich in particuliere, bedrijfs- en overheidscollecties in Europa en de VS.
Inspiratie voor haar beeldend werk is onder meer licht in oneindig veel gradaties. Licht bepaalt hoe de ruimte of een detail of voorwerp in die ruimte beleefd wordt. Het haalt iets naar voren en laat dat oplichten. Gericht licht vestigt de aandacht op details waaraan vaak voorbijgegaan wordt, terwijl oogverblindend licht iets versluierd en ongrijpbaar kan laten lijken.

In De Fontein hangen detailfoto’s die zijn genomen in sacrale ruimtes van een kerk, klooster of kapel. Ook series die het onderweg of op reis zijn belichten, naast in het atelier gecreëerde beelden. De bijna abstracte serie Onderweg is op land-, water- of autowegen genomen en op straat of in de natuur. De foto’s in het atelier zijn abstracte sfeerbeelden van vondsten met gebruikssporen. In alle drie de series speelt de kunstenaar met natuurlijk of kunstmatig licht of een combinatie. Vaak weerkaatst het licht en maakt het contouren zichtbaar of minieme details. Een eikenhouten knop van een kerkbank in bijzonder perspectief wordt een vorm in de ruimte. Een diagonaal genomen glas-in-lood kerkraam lijkt een dynamische weg omhoog. De weerkaatsing van gekleurd licht in een raam wordt een zelfstandige vorm, het glas-in-lood blijft sprankelend, een oppervlakte lijkt op te lossen.

Voor informatie: www.gerhildvanrooij.nl en https://defontein.info

Twintig jaar Kunst in De Fontein

Dit jaar, 2021, bestaat de kunstcommissie van De Fontein twintig jaar. Al die jaren heeft de commissie gezorgd voor een veelheid aan tentoonstellingen in ruimtes van De Fontein.

Verschillende kunstvormen waren er te bewonderen: schilderingen in olieverf en aquarel, foto’s, keramiek en werk in textiel, tot en met werk van kinderen. Kerkgangers en andere bezoekers konden genieten van een grote variatie aan kunst van verscheidene kunstenaars.

Sommige van u herinneren zich vast nog wel de start in 2001 met een immens grote ark van brons, een schepping van beeldhouwer Harro Nikkels.

De ark stond opgesteld in de hal en oefende op jong en oud grote aantrekkingskracht uit. De dieren moeten zelfs door kinderen geteld zijn: ze kwamen uit op meer dan 160.

Om even stil te staan bij dit jubileum is er voor alle bezoekers van De Fontein een mooie afbeelding beschikbaar van deze ark. De foto’s liggen al klaar op de tafel in de hal.

De kunstcommissie wil u zo gauw het weer kan blij maken met het laten zien van nieuwe tentoonstellingen in De Fontein. Zij hoopt dat nog lang te mogen en kunnen doen.

 

 

Jubileumkaart

Kunst in De Fontein

Het hele jaar door wordt in De Fontein beeldende kunst tentoongesteld - van olieverfschilderijen, aquarellen, litho’s, tekeningen en foto’s tot textiele werkvormen en installaties. Om de zes tot acht weken is er nieuw werk te zien. Regelmatig zijn er rondleidingen met de kunstenaar. Op de tafel in de hal is achtergrondinformatie te vinden over de makers en hun werk.

Oktober: Jeltje Hoogenkamp

In de maand oktober hebben we de bijzon-
dere reisexpositie Bonhoeffer75 in huis:
schilderijen van  Jeltje Hoogenkamp bij liederen en gebeden van de theoloog Dietrich Bonhoeffer die 75 jaar geleden vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd vermoord.

Deze Bonhoeffer-tentoonstelling is te zien van 1 t/m 28 oktober, op maandag en woensdag
tussen 10.00- 12.00 uur.
Er is voor alle bezoekers een gratis verkrijgbaar boekje met teksten en toelichting op elk schilderij.

NATUUR IN KLEUR in De Fontein

Onder deze titel exposeren Jan Boter en Auke Faber gedurende de coronatijd schilderijen en foto’s met als overkoepelend thema: Natuur in kleur.
In de entree hangen kleurrijke schilderijen van Jan, waar de natuur gestalte krijgt in realistische en abstracte vorm. Ook is er een schilderij van een visser in actie. In zaal 1 hangt ander werk van Jan.
Auke toont in de hal en in zaal 3 foto’s uit een herfstproject. Hierbij heeft hij door te bewegen met de camera de kleuren van de herfst geïsoleerd weergegeven. Dit levert abstracte beelden op waarin naast de herfstkleur ook de beweging van de bladeren door de wind gecombineerd wordt.
Deze expositie duurt tot nader order.
Openingstijden tentoonstelling: dinsdag t/m donderdag van 10 tot 12 uur.
Voor informatie: Auke Faber en j.boter@ziggo.nl

Rondleiding Auke Faber en Jan Boter

Op woensdag 15 juli hebben Jan Boter en Auke Faber een boeiende rondleiding gegeven bij hun schilder- en fotowerk in De Fontein. Een (bijna te) grote groep belangstellenden was erop af gekomen.

Jan begint in de hal en vertelt over zijn inspiratie (o.a. De Ploeg) en technieken, olieverf opgebracht met penseel en paletmes. Hij laat aan de hand van twee schilderingen zien hoe je van natuurlijk naar abstract kan gaan: bomen in een bos op twee manieren gespiegeld in het water. Het beeld van de visser laat prachtig zien hoe zwaar deze man het heeft. Ook in zaal één heeft hij bij elk schilderij een verhaal. Een vrouw en een man op een bankje blijken al hun oorsprong te hebben in een kindertekeningJan is vaak in Afrika geweest en heeft verschillende keren malaria gehad. Hij vertelt erover bij een blauw schilderij dat ook heel veel kleuren bevat. Jan schildert naar foto’s, maar binnenkort gaat hij proberen ook buiten te werken. De zee en een zonsondergang vindt hij fascinerend.
De toeschouwers komen flink los, maken opmerkingen en stellen vragen.

Auke Faber vervolgt met uitleg bij zijn foto’s, een aan hemzelf opgelegd herfstproject. De essentie van wat hij daarmee wil bereiken is kleur en beweging. De herfst op zich kan voldoende mooie plaatjes leveren, maar Auke wil iets extra’s. Gewapend met camera en een zware zonnebril gaat hij aan de wandel. Hij werkt met weinig licht (een veertigste sluitertijd) en opzettelijke bewegingen van de camera. Mensen vragen of hij fotoshop gebruikt. Nee. Je kunt dit vergelijken met het uit Amerika afkomstige ICM, Intentional Camera Movement. Auke staat uitvoerig stil bij de opname van een hangend herfstblaadje. Hoe heeft hij dit mooie resultaat bereikt? Geduld en veel ervaring spelen een grote rol. Voor een album met een aantal foto’s en gedichtjes heeft hij een keuze uit wel zestig, zeventig foto’s gemaakt. Door middel van vervreemdingstechnieken heeft hij zo vrijwel abstracte beelden gemaakt, een ontwerp tussen fotografie en schildering.
cortenstaalbruin
zwevend kunstwerk
van heel hoog
voedingsbodem voor een nieuw
begin
Er wordt nog lang nagepraat: de rondleiding heeft veel indruk gemaakt.
Het werk van Jan Boter en Auke Faber blijft tot nader order hangen.

Siebe Branbergen 19 feb - 8 april 2020

Van 19 februari tot 8 april 2020 hangt er in De Fontein werk van Siebe Branbergen. Hij woont en werkt in Groningen.
Als kind mocht hij al graag tekenen, vroeg op zijn verjaardag schetsboeken en potloden. Pas op latere leeftijd is hij met schilderen begonnen. Voordat hij met pensioen ging werkte hij in het onderwijs en schilderde toen vooral in de zomervakantie. In de avonduren volgde hij meerdere schildercursussen.
‘Ik verbeeld graag de mooie plekjes van de stad Groningen en het weidse Groninger land. Regelmatig ga ik met m’n fototoestel op pad en maak meerdere foto’s van het onderwerp.’
Siebe gebruikt heldere kleuren en werkt zowel met penseel als paletmes. Het paletmes dwingt hem minder precies te schilderen en details achterwege te laten. Het is een uitdaging om zo wat losser te schilderen. De stijl van de Groninger Ploegschilders spreekt hem erg aan.
Siebe exposeerde eerder in Haren en Groningen.
Raadpleeg voor meer informatie het Kunstboek in de hal en, e-mail: gka-sb@home.nl
Op woensdag 4 maart om 11 uur geeft Siebe Branbergen een rondleiding bij zijn werk.

Rondleiding met Siebe Branbergen

Op woensdag 4 maart heeft Siebe Branbergen een rondleiding gegeven bij zijn werk dat nog tot 8 april in De Fontein hangt.
Aan een tiental belangstellenden vertelt Siebe hoe deze schilderingen tot stand zijn gekomen. Van een al graag tekenend kind naar schilderen in de zomervakanties, omdat er alleen dan tijd voor is. Want Siebe werkte in het onderwijs. Wel nam hij al schilderlessen in de avonduren.
Vooral schepen waren zijn onderwerp. Niet vreemd voor een kind van schippers. Later kwam er interesse voor gebouwen en steden. Maar hij laat een grote potloodtekening zien van toen hij pas twaalf jaar was. Dus toch ook toen al.
Na zijn pensioen heeft Branbergen alle tijd om te schilderen. Hij trekt er nog vaker op uit met zijn camera, want hij schildert naar foto’s, al verzint hij er ook wel eens wat bij. Eerst maakt hij schetsen. Siebe heeft de olieverf inmiddels verwisseld voor acryl. Hij houdt van de felle kleuren van de Ploegschilders en heeft graag een beetje formaat.
De bezoekers gaan verschillende werken bij langs: allerlei bekende plekken in de stad Groningen en daar buiten. Werk van de afgelopen tien jaar. Een groot voordeel van acrylverf is dat je kunt overschilderen. Zo kan een lucht soms wel drie lagen hebben.
Siebes streven is om minder gedetailleerd te schilderen en gebruikt daarom nu dikkere penselen en het paletmes.
Een interessante rondgang langs Groninger plekjes, een feest van herkenning.

Abra Havinga, 8 jan - 19 feb 2020


Van 8 januari tot 19 februari 2020 is er een tentoonstelling in De Fontein met schilderingen van Abra Havinga (Groningen). Het werk bestaat grotendeels uit portretten, maar er zijn ook enkele stillevens en landschappen.
‘Als ik schilder ben ik weg … mijn koffie staat na twee uur onaangeroerd … ik zit in een flow.’
Haar schilderingen, in olieverf, zijn heel realistisch, toch is het niet wat het is. Er zit een laag onder en een verhaal achter. Haar verhaal. En de kijker kan er weer zijn verhaal in zien.
Voor Abra is het belangrijk tijdens het schilderen ‘verbinding’ te maken met wie of wat zij schildert. Vaak gebeurt dat vanzelf als zij door een onderwerp geraakt word. Oude en bijzondere mensen en situaties roepen een emotie op.
Abra is ‘autodidact’ al heeft zij vanaf haar studietijd langere en kortere schildercursussen gevolgd. Ook heeft zij jarenlang portret- en model geboetseerd. Sinds drie jaar volgt Abra met veel plezier schilderlessen bij klassiek schilder Dirk-Jan Zetstra.
In de hal is meer informatie beschikbaar. Zie daarvoor de Kunstmap waarin u ook reacties kwijt kunt.

E-mail: ahhavinga@hotmail.com

Rondleiding met Abra Havinga


Op woensdag 5 februari heeft Abra Havinga een interessante rondleiding gegeven aan een tiental bezoekers bij haar tentoongestelde werk in De Fontein. Dit werk hangt er nog tot 19 februari.
Abra vertelt hoe zij ooit met schilderen is begonnen op de School voor Handenarbeid en via een cursus portret en modelleren uiteindelijk is gaan schilderen met olieverf. Heel anders dan acryl. Momenteel heeft zij schilderles van klassiek schilder Dirk-Jan Zetstra. Er wordt in kleine groepen gewerkt met eigen thema, voor Abra ‘portret’. Zij leert ook technisch steeds bij. Abra maakt gebruik van een beperkt palet, weinig kleuren die zij mengt, zodat zij wel altijd een kleur in dezelfde ‘sfeer’ heeft. Vanwege het schilderen in lagen over elkaar heb je veel droog perioden nodig.
Abra schildert stillevens, maar vooral portretten. Mensen met een verhaal. Vaak naar aanleiding van een krantenfoto. De kijker kan een eigen verhaal maken. Dat doen de bezoekers deze morgen dan ook.
Abra vertelt: ‘Als ik schilder ben ik weg … ik zit in een flow’. Het is belangrijk voor haar dat zij tijdens het schilderen ‘verbinding’ kan maken met wie of wat zij schildert. Weliswaar zijn haar schilderingen heel realistisch, toch is het niet wat het is. Oude en bijzondere mensen en situaties raken haar, roepen een emotie op. Zo heeft elke schildering een verhaal.

Atelier Elisabeth Iconen

Elisabeth Schreuder en Johanna Kouwenhoven, schilderessen van iconen, exposeren in De Fontein van 4 november 2019 tot 8 januari 2020. Het atelier is in 2015 opgericht door Elisabeth Schreuder. Sinds 2017 maakt ook Johanna Kouwenhoven deel uit van Atelier Elisabeth.
Primaire activiteit is het schilderen van iconen met de oude techniek van pigmenten en ei tempera op houten panelen die voorzien zijn van een lijm/krijt laag. Atelier Elisabeth is gevestigd in het Iconenkerkje aan de Hoofdstraat in Lettelbert.
‘Van delen wordt het meer!’ Onder dit motto willen zij graag hun kennis van het icoon schilderen zoveel mogelijk delen en zo ‘de vreugde van het icoon schilderen verbreiden’. Dat doen zij door wekelijkse schilderlessen in het kerkje van Lettelbert, een schilderretraite (Heilo) en open atelierdagen.


Een aantal iconen zijn nu te zien in De Fontein, in de hal en in de zalen één en drie. Ook in de kerkzaal treft u nog een icoon van hen aan.
Op woensdag 4 december is er een rondleiding om 11:00 uur.
Op dinsdag 24 december is De Fontein geopend van 13:00 tot 17:00 uur om de tentoonstelling te bezoeken.
Voor uitgebreide informatie en contactgegevens zie ook het kunstboek en de
website: www.atelierelisabeth.nl
E-mail: iconenatelier.elisabeth@gmail.com

Rondleiding Tentoonstelling Iconen


Elizabeth start haar rondleiding voor een grote groep belangstellenden in de hal bij de icoon Triniteit OT en eindigt bij Triniteit NT. Zij vertelt veel maar wil het vooral hebben van vragen.
We leren wie op de iconen afgebeeld zijn en waarom. Over voorwerpen, kleuren en symboliek. Over wel of niet geloven en iets toelaten. Elizabeth vertelt hoe het in haar leven is gekomen, hoe bijzonder het is dat zij dit mag doen.
Haar belangstelling voor Griekenland voert haar in 2004 naar A’dam, waar zij Grieks leert. Op een aankondiging leest zij over iconen schilderen en denkt: ‘Waarom ook niet?’ De zoektocht naar een methode die bij haar past brengt haar uiteindelijk bij Pater Makarios, Grieks orthodox priester en iconenschilder. Ze leert van hem relativeren: “Iconen schilderen is aanpakken, hard werken en doorzetten. Bid en begin.” Elisabeth Begrijpt waar ze naar op zoek is: Niet jij zoekt een icoon uit, de icoon zoekt jou. Ze werkt nu in de Byzantijnse traditie.
Inmiddels geeft Elisabeth zelf les en schildert iconen in opdracht. Het is spiritueel en technisch, komt op je pad en laat je niet meer los. Het is ook niet vrijblijvend.
In zaal drie bekijken we de engelen. Ook al weet je dat niet, er zijn engelen op je pad. De beschermengel draagt een bol, symbool van de kosmos èn ongeboren of gestorven ziel. Het goud is het goddelijke, het hoogste wat er is. Hoe breng je dat aan? Na de kleilaag met lijm adem je letterlijk het goud erop. Daarna ga je polijsten, je maakt het glanzend, mooi als een spiegel. Op zoek naar Gods beeld in de ander. We zijn geschapen naar Gods beeld.
Waarom is er over de rand heen gewerkt? Bij God zijn geen grenzen, is het eenvoudige antwoord. In zaal één horen we over de Orthodoxe kerk met iconostasis deuren, waarin de belangrijkste iconen, de Deïsis: Christus in het midden, links Maria, rechts Johannes de Doper. De cursisten beginnen altijd met het aansteken van een kaars op het altaar en een iconengebed, dat is je afhankelijk opstellen. Dit ‘Heer ontferm U’ wordt staand gezongen. Ook hier. Een gevoels- en geloofsgebeuren.
Welke verf? Op de aanvankelijk witte plank wordt kleur aangebracht, er wordt gewerkt met pigmenten, ei tempera, ei en wijn(symbolisch) en kruidnagelolie voor de houdbaarheid. Een rode rand om een aureool symboliseert de Alpha en een witte rand daaromheen de Omega. Dan is een icoon klaar om de wereld in te gaan.

Rondleiding Myla Alkema in De Fontein

Op woensdag 2 oktober heeft Myla Alkema een rondleiding gegeven voor een vijftiental bezoekers bij haar werk dat nog tot 4 november in De Fontein hangt.
Myla heeft de Klassieke Academie gedaan, waar teruggegrepen wordt op realistisch en figuratief werken. Zij heeft zich daar vooral in stillevens geoefend. In zaal één hangt haar oudste werk. Een aquarel met glas is een mooi voorbeeld van zo’n stilleven. Myla vertelt over de techniek van aquarelleren en hoe zij dat deed o.l.v. Riny Bus. Bij een werk in acryl met olieverf, horen we hoe moeilijk het is stof met plooien te schilderen en hoe je uitsparingen gebruikt, het wit van het papier mee laat spelen. Met aquarel gebruik je zelden witte verf. Myla merkt dat zij steeds kritischer geworden is.
In zaal drie hangen nieuwe stillevens. Na de Academie ontdekt zij thuis pas het pastelkrijt. Je kunt er mee schilderen en ook snel werken. Myla is in haar stillevens op zoek naar iets extra’s, een onderwerp boven zichzelf te laten uitstijgen. Zoals in het totaalbeeld met de appels. Zij geeft er tevens een diepere betekenis aan, de drie-eenheid. Bij een ander werk wijst zij erop hoe elk mandarijntje anders is, want uniek, zoals elk mens uniek is. Deze serie maakte zij om te ontdekken. Myla werkt heel erg in series.
De pastels hebben bruin pakpapier als ondergrond wat het heel goed doet. ‘Soms wil ik te snel’, merkt zij op, ‘iets zoeken in huis, neerzetten en beginnen. Maar er even over nadenken is beter.’
Toen zij in 2010 de Academie afgerond had was haar doel hier haar werk van te maken. Mensen kwamen met foto’s voor een geschilderd portret. ‘Maar ik ben niet commercieel, kan geen hele series met hetzelfde onderwerp maken. Ik ben gestopt met het maken van portretten in opdracht. Ik wil niet naar foto’s werken, maar naar de realiteit.’ Haar drie dochters hebben dan ook veel geposeerd of zij werden gevangen in een toevallig opgemerkte pose.
Myla vertelt dat zij fan is van Kees van Dongen en Jan Sluijters, hoe zij soms een houding van hen ‘heeft genomen’, maar dan in een eigen setting. Dat zij moeite heeft met signeren. Pas twee jaar geleden heeft zij de artiestennaam Myla gekozen. Zij wil iets meer zeggen met het werk, ook spiritueel, een beleving. ‘Een verborgen kant van mijzelf laten zien.’ Toen zij een gedichtenbundel in eigen beheer uitgaf, gaf dat de doorslag voor die naam: Myla is de artiestennaam van Lammy geworden.
Een boeiende rondleiding met vragen en opmerkingen door een enthousiaste Myla!


Myla Alkema in De Fontein

Van 11 september tot 3 november is in De Fontein werk te zien van Myla Alkema (Assen).

Zij kreeg haar opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen (2005 – 2010). Myla is de artiestennaam van Lammy Alkema. Na deze opleiding valt er voor haar nog veel te ontdekken op het gebied van kunst. Ontdekkingen doen in kleur en vorm en daar je eigen expressie in leggen qua verhaal en sfeer.

Myla werkt figuratief in olie- en acrylverf, pastel en aquarel. Zij legt haar onderwerpen vast naar de realiteit: portretten, stillevens en landschappen.

Het is een enorme uitdaging voor haar om het ultieme stilleven te ontdekken en een eigen beeldtaal te ontwikkelen.

Eerder heeft Myla geëxposeerd in Assen, Nuenen en Groningen: Borg Verhildersum, Pictura en Het Scheepvaartmuseum.

Een klein overzicht van haar werk is nu te zien in verschillende ruimtes van De Fontein.

In de hal ligt een kunstboek voor reacties en meer informatie. Zie ook de website van Myla:

mylaalkema.wixsite.com/paintings.