De Fontein verbindt: fotografie workshops

We organiseren dit seizoen (2023/2024) een drietal workshops fotografie. Het maakt niet uit of je over geavanceerde apparatuur beschikt of foto’s maakt met een mobieltje. We werken thematisch. Eerdere onderwerpen waren bijvoorbeeld ‘Stilte’, ‘Glas’ en ‘Licht’. We geven tips door en inspireren elkaar. Per keer kijken we naar mogelijkheden om het gemaakte werk te exposeren.

De eerstvolgende workshop komt op de website te staan.
Houd de berichtgeving in de gaten.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, de koffie of thee kost 1 euro.
Informatie en opgave bij:

 

Impressies(s) eerdere Workshop(s)

Korte impressie van de workshop fotografie.                                                                  Foto Louwina Ganzeveld

Op zaterdag 13 april zijn we met een groep van 20 personen naar het hoofdstation gegaan om te fotograferen. Het was prachtig voorjaarsweer, het kan niet beter. Het onderwerp was het hoofdstation in de ruimste zin van het woord. Dit onderwerp werd kort toegelicht door Menso. Hij rijkte ons door middel van associaties de verschillende mogelijkheden die we zouden kunnen aangrijpen om foto’s van te maken. Uiteraard was de prachtige stationshal de plek waar dit plaats vond. Ook deelde hij een kopie uit met de beschrijving van de tegeltableaus die daar zijn aangebracht.
Daarna gaf Auke nog een paar korte tips en ging iedereen aan de slag. Omstreeks half twaalf werd er weer afscheid van elkaar genomen. Binnenkort komen de resultaten weer in de kerkzaal van De Fontein te hangen.
O ja, op 15 mei gaan we naar de mei-kermis om die in het avondlicht en met de vele draaiende lampen vast te leggen.

Wilt u mee? Houd dan de berichtgeving in de gaten.

Auke Faber.

 

Thema: in en om het Forum

Impressie fotoworkshop van de Fontein op zaterdag 27 januari 2024 met als thema in en om het Forum
Met 18 enthousiaste deelnemers kwamen we bij elkaar op de trappen van het Forum. Na de inleiding van Menso en praktische mededelingen van Auke gingen we in groepjes of alleen op pad. We hebben er prachtige weer en het (tegen)licht is voor ons een uitdaging om te ontdekken wat dat kan toevoegen bij het maken van foto’s. Na afloop gaan de liefhebbers van een kop koffie/thee naar een nieuwe locatie aan de Rode Weeshuisstraat voor het uitwisselen van ervaringen. Iedereen stuurt zijn/haar drie mooiste foto’s in en Auke Faber maakt daaruit een keuze voor een nieuwe foto-expositie in de Fontein. We zijn weer heel benieuwd naar het resultaat. Bijgaand een foto aan de start van de workshop op de trappen in het Forum.

Impressie fotoworkshop van de Fontein op zaterdag 15 april 2023 met als thema Stadsgezichten.

Met 24 deelnemers kwamen we bij elkaar bij koffiecafé Luhu aan de Munnikeholm, midden in de stad. Luhu is het eerste café in Nederland dat volledig wordt gerund door doven. Na koffie/thee en uitleg gingen we in groepjes of alleen op pad. In de stad is natuurlijk veel te zien dat de moeite waard is om te fotograferen: gevels, de bedrijvigheid van de markt, de mensen in de stad. Kerktorens, doorkijkjes, enz. Het was bewolkt weer en wat fris, maar dat mocht de pret niet drukken. Ieder stuurt zijn/haar drie mooiste foto’s in en Auke Faber maakt daaruit een keuze voor een nieuwe foto-expositie in de Fontein. We zijn weer heel benieuwd naar het resultaat. Bijgaand een foto aan de start van de workshop in koffiecafé Luhu.