Alternatieve workshop fotografie

Details

  • zaterdag | 3 oktober 2020
  • 11:00
  • De Fontein, Eikenlaan 255, Groningen

ALTERNATIEVE WORKSHOP FOTOGRAFIE

3 oktober 2020

De Fontein, Eikenlaan 255, Groningen

Aan allen die hebben meegedaan of geïnteresseerd zijn in onze workshops fotografie.

Door de corona-crisis en de daaruit voortvloeiende regelgeving is het niet mogelijk om de workshop van 3 oktober a.s. door te laten gaan op de manier zoals we dat gewend zijn. Daarom is er gekozen voor een alternatieve workshop met als onderwerp:

75 jaar bevrijding”.

Dit onderwerp hadden we al gepland voor 4 april, maar dat kon dus niet doorgaan. Er zijn al wel mensen geweest die hiervoor opnamen hebben gemaakt. Stuur die in voor deze alternatieve workshop.

Hoe doe je mee?

Maak een foto voor dit onderwerp en stuur die tussen 3 en 10 oktober a.s. op aan mij via de mail . Ik maak er dan een serie afdrukken van die we weer gaan exposeren in De Fontein. Ook kunnen ze opgenomen worden in een presentatie op de website van De Fontein (mits jullie dat willen).

Heb je geen inspiratie? Wellicht kan ik je op weg helpen. Maak een foto van een gedenksteen of plaquette over de oorlog of de bevrijding. Misschien heb je een voorwerp dat je herinnert aan de bevrijding. Maar je kunt ook de vlag fotograferen, wapperend en met de zon daarachter. Denk sowieso eens aan een opname met tegenlicht, dit kan soms zeer verrassend zijn. Het is ook mogelijk om iets uit de natuur te kiezen, wat voor jouw gevoel het begrip vrijheid het beste weergeeft. Maar elk idee is welkom en voel je vooral vrij in je keuze.

Ik zie jullie foto’s met belangstelling tegemoet. Auke Faber (mede namens Gjalt van der Meulen, Harma Haan, Peter Altena en Dikkie van Dommelen)