Filmavond Good Bye, Lenin

Details

  • donderdag | 27 augustus 2020
  • 19:30
  • Eikenlaan 255, Groningen

We staan te popelen en pakken dus ook ons filmprogramma een maandje eerder op, in augustus i.p.v. september. Met het oog op Corona en alle voorschriften vertonen wij onze films in de kerkzaal, richten wij deze ruim in en werken wij met een maximaal aantal bezoekers van tien personen. Na de afgelopen maanden dachten wij wat luchtiger te beginnen met de volgende film:

• donderdagavond 27 augustus – 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur)
‘Good Bye, Lenin!’ (2003): De moeder van Alex Kerner is een groot
aanhanger van het Oost-Duitse socialistische systeem. Tijdens de viering van de veertigste verjaardag van de DDR krijgt zij een hartaanval en raakt in een coma. Na acht maanden ontwaakt ze en heeft zo de val van de Muur niet meegekregen. Omdat ze nog zwak is en zich absoluut niet mag opwinden, besluit Alex zijn moeder naar huis te halen en te doen alsof de Muur niet gevallen is.

Net als anders leiden wij de films kort in én is er een halfuur voor aanvang, tijdens de inloop, koffie en thee verkrijgbaar tegen een vrijwillige bijdrage. We kijken ernaar uit om jullie (weer) in De Fontein te ontmoeten! Mocht je verzekerd willen zijn van een plekje (want VOL = VOL), neem dan even contact met ons op: Ruth
Pruis – evaruthpruis@gmail.com – 06-17984737