Workshop fotografie, het thema in/om het Hoofdstation Groningen

Details

  • zaterdag | 13 april 2024
  • 10:00

Fotoworkshop De Fontein
thema: in/om het Hoofdstation Groningen

ZATERDAG
13 april 2024
10.00 – 12.00 uur

De workshop is bestemd voor iedereen die plezier heeft in fotograferen. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van de meest geavanceerde apparatuur of fotografeert met een mobieltje.

Het thema is het Hoofdstation Groningen.
Het hoofdstation is een gebouw met heel veel mogelijkheden voor fotografie. Het gebouw is inspirerend van de buitenkant en van de binnenkant. Tijdens de restauratie in 1999 kwamen vooral de papier-marche plafonds als een juweeltje tevoorschijn en uitermate geschikt om te fotograferen. Ook de bouwput achter het station is een uitdaging om mooie plaatjes van te maken. Het bekendste beeld van Groningen, Het Peerd van Ome Loeks eens anders vastleggen? Wil je graag personen fotograferen dan kan dat ook, maar weet dat niet iedereen dit prettig vindt en vraag zo nodig toestemming.

We verzamelen om 09.45 uur in de hal van het hoofdstation bij de ronde bank. Na een korte inleiding gaan we in groepjes uiteen of je gaat op eigen gelegenheid aan de slag. Na afloop wordt er weer een mooie expositie samengesteld van ingeleverde foto’s.

Wil je meedoen, meld je dan aan bij Auke Faber (aukefaber@live.nl) of Menso Havinga (havingaenzing@gmail.com).