Meditatieve cursus: balans vinden in de natuur

Details

  • donderdag | 31 augustus 2023
  • 19:30
  • Eikenlaan 255, Groningen

Meditatieve cursus: balans vinden in de natuur

Je leven kan soms uit balans zijn. Stress of zorgen, een te grote draaglast of te kleine draagkracht hebben je op een bepaald moment uit balans gehaald. Een combinatie van yoga en meditatie kan daarbij helpen om meer in evenwicht te komen. Het is geen wondermiddel, maar kan je wel helpen beter te ontspannen en aandachtiger en milder in het leven te staan. Ook kan het je helpen kracht te putten uit de bronnen van zingeving en religie. In deze cursus willen we onze balans ook zoeken in verbinding met de natuur. En ons zo verbinden met de Bron van alle leven. We putten uit de rijke traditie van christelijke waarden, maar laten ieders levensbeschouwing in zijn waarde. De cursus wordt gegeven door geestelijk begeleider ds. Alberte van Ess en yogalerares en kerkelijk werker Annelies Haijtink.

De beide avonden zijn gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Welkom voor iedereen, ervaring met meditatie is niet nodig. Vanwege de verbondenheid met de natuur, zijn de vier bijeenkomsten gerelateerd aan de seizoenen. Voor wie dat wil worden er voor de tijd tussen de vier bijeenkomsten meditaties aangeboden.

Plaats: buurtkerk De Fontein, Eikenlaan 255

Wanneer: 31 augustus 2023 (zomer), 19 oktober 2023 (herfst), 25 januari 2024 (winter) en 21 maart 2024 (lente), van 19.30 tot 21.00 uur

Opgave: buurtkerkdefontein@gmail.com