Rondleiding kunst door Aliese Oostmeijer-Pot

Details

  • donderdag | 7 september 2023
  • 11:30
  • Eikenlaan 255, Groningen

Kunst in De Fontein met Aliese Oostmeijer-Pot

Aliese Oostmeijer-Pot (Goningen, 1972) exposeert van 25 augustus tot 29 september 2023 in De Fontein met foto’s.
Aliese is opgegroeid op een boerderij in Rhederveld, Oost-Groningen, dicht bij de Duitse grens. Voor een facilitaire opleiding gaat zij naar Groningen, gevolgd door een winterseizoen in de horeca in Zwitserland. Na een aantal jaren in Delft keert Aliese terug naar haar thuis, Groningen.
Aliese maakte al in haar tienerjaren graag foto’s, toen nog analoog. Al gauw pikt zij het fototoestel van haar ouders en maakt foto’s tijdens vakanties. Rond 2005 komt er een kleine digitale camera in huis. Drie jaar later wordt dit een digitale spiegelreflex camera. Aliese wordt ook lid van fotoclub Daguerre in stad en is dat nog steeds. ‘Hier leer ik ook veel, vooral door te kijken en luisteren naar anderen.’
Al gauw gaat zij cursussen volgen: een basiscursus en de cursus fotoshop gevolgd door cursussen mentoraat en abstracte fotografie.
Op de expositie in De Fontein is een verzameling verschillende foto’s te zien. ‘Nog steeds fotografeer ik van alles. Het leukst vind ik landschappen, natuur en abstract, vooral weerspiegelingen.’ Het meest bijzonder zijn foto’s van het Noorderlicht, gemaakt op Terschelling.
Inmiddels werkt Aliese met veel plezier in de Dilgt in Haren. ‘Daar hangt regelmatig werk van mij en ook in wijkcentrum Trefpunt in Beijum. En met de fotoclub exposeren we.’

In het Kunstboek op de tafel in de hal kunt u reacties schrijven. Voor vragen kunt u mailen naar fotowerkaop@gmail.com. Zie ook de website www.defontein.info.

Op donderdag 7 september om 11:30 uur geeft Aliese een rondleiding bij haar werk.