Wandeling 13 april gaat NIET door

Herma en ik hebben besloten om de wandeling van 13 april GEEN DOORGANG te laten vinden.
Er waren weinig aanmeldingen en sommige belangstellenden hielden nog een slag om de arm vanwege een blessure of familieomstandigheden.
We bewaren deze route voor een ander moment, na de zomer.

Op een ander moment, na de zomer, gaan we weer op stap. Herma Uiterwijk en ik kozen voor de eerste etappe van het Groninger Borgenpad. Die loopt van Nuis (Coendersborg) naar Leek (Nienoord) of andersom en is 13,4 kilometer lang. Omdat er op zaterdag geen bus naar Nuis gaat, zullen we gebruik moeten maken van auto’s. We verzamelen ons om 10.30 uur op de parkeerplaats bij het Van der Valk Hotel naast P en R Hoogkerk. Wie zich per mail opgeeft bij Marga Baas (marga.baas@home.nl) ontvangt zo gauw mogelijk meer informatie.

Wandeling 6 maart 2019

Op woensdag  6 maart wordt o.l.v. Marte Wytsma en Marga Baas opnieuw een wandeling georganiseerd. De tocht an 13 km leidt ons van Sauwerd via Hekkum, Wieringerschouw en Dorkwerd naar de stad. Onderweg zien we panelen van Ploeg schilderijen in het stroomdal van het Reitdiep. Waaronder Jan Altings ‘Rode boerderij’.

Start: Station Groningen Noord spoor 1.
Verzamelen om 9:10 uur.
Vertrek trein Sauwerd om 9:22 uur

Eind: Rond 12:30, wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3, 9741 JD, Daar staat de soep klaar.

Kosten: OV-kaart € 2,34 (z0nder korting) of € 1,41 (met korting € 1,- voor de soep

Opgave voor 4 maart bij Evert Bosscher (evert.bosscher@wij.groningen.nl). Maximum aantal deelnemers: 15

Wandeling 9 januari 2019

Op woensdag 9 januari wordt o.l.v. Aletta Zeedijk en Marga Baas opnieuw een wandeling georganiseerd, ditmaal langs Dorkwerd. De tocht is ca. 9,5 km (ruim 2 uur). Deelnemers worden om 10.00 uur in De Fontein verwacht voor een kop koffie met een kniepertje. We vertrekken om 10.30 uur. Eindpunt van de wandeling is het Wijkbureau Selwerd in de Bottelroosstraat 3. Daar staat de soep klaar!

Opgave voor 7 januari bij Evert Bosscher (evert.bosscher@wij.groningen.nl).

Wandelingen seizoen 2018/2019

WIJ Selwerd (Eikenlaan 288-6),
De Poort (Moesstraat 20),
De School voor praktische filosofie en spiritualiteit (Plutolaan 327),
het wijkbedrijf Selwerd (Bottelroosstraat 3) en
De Fontein (Eikenlaan 255)
organiseren voor buurtbewoners en andere geïnteresseerde stadjers in het seizoen 2018/2019 enkele wandelingen van ca. 6 à 7 km in en om Selwerd. De wandelingen hebben elk een eigen thematiek. Niet de sportiviteit staat voorop, maar het thema en de onderlinge contacten die al lopend kunnen ontstaan.

De eerste wandeling vond plaats op woensdag 5 september jl. Het was een tocht langs de Paddepoelsterweg en het Van Starkenborghkanaal. Start- en eindpunt was het kerkgebouw De Fontein. Na een kop koffie en wat achtergrondinformatie gingen elf wandelaars deze stralende morgen op pad. Onderweg werd stilgestaan bij de vier gedichten langs de route, die alle op eigen wijze het verre verleden oproepen van het kasteel en het klooster van Selwerd. Voor de liefhebbers was er aan het einde van de tocht een kop soep in de kerk.

De data voor de volgende wandelingen zijn al bekend:
7 november, 9 januari en 6 maart.
Op 7 november ging de tocht langs enkele hofjes en gasthuizen in de stad. Start- en eindpunt is die keer De Poort.