13 april Groninger Borgenpad gaat NIET door

Herma en ik besloten om de wandeling van 13 april GEEN DOORGANG te laten vinden.
Er waren weinig aanmeldingen en sommige belangstellenden hielden nog een slag om de arm vanwege een blessure of familieomstandigheden.
We bewaren deze route voor een ander moment, na de zomer.

Op een ander moment, na de zomer, gaan we weer op stap. Herma Uiterwijk en ik kozen voor de eerste etappe van het Groninger Borgenpad. Die loopt van Nuis (Coendersborg) naar Leek (Nienoord) of andersom en is 13,4 kilometer lang. Omdat er op zaterdag geen bus naar Nuis gaat, zullen we gebruik moeten maken van auto’s. We verzamelen ons om 10.30 uur op de parkeerplaats bij het Van der Valk Hotel naast P en R Hoogkerk. Wie zich per mail opgeeft bij Marga Baas (marga.baas@home.nl) ontvangt zo gauw mogelijk meer informatie.

 

 

Wandelen met Aandacht

Op woensdag  6 maart wordt o.l.v. Marte Wytsma en Marga Baas opnieuw een wandeling georganiseerd. De tocht an 13 km leidt ons van Sauwerd via Hekkum, Wieringerschouw en Dorkwerd naar de stad. Onderweg zien we panelen van Ploeg schilderijen in het stroomdal van het Reitdiep. Waaronder Jan Altings ‘Rode boerderij’.

Start: Station Groningen Noord spoor 1.
Verzamelen om 9:10 uur.
Vertrek trein Sauwerd om 9:22 uur

Eind: Rond 12:30, wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3, 9741 JD, Daar staat de soep klaar.

Kosten: OV-kaart € 2,34 (zonder korting) of € 1,41 (met korting) € 1,- voor de soep

Opgave voor 4 maart bij Evert Bosscher (evert.bosscher@wij.groningen.nl). Maximum aantal deelnemers: 15

Weidse Wandelingen

19 januari 2019. De mooiste dag van de maand, met licht vriezend weer en een stralend zonnetje.

We verzamelden ons op P&R Hoogkerk, vanwaar we naar de Brink in Roden togen. Met 17 wandelaars maakten we een rondwandeling, langs de Mensingeborg, door bos en dreven, langs beekjes en zelfs een heuse waterval. Omdat we ons niet te veel haastten, bereikten we keurig op tijd een restaurant in Roderesch, voor een kop koffie. Ook appeltaart kon worden besteld; men kreeg dan meteen een maaltijdstuk! Daarna weer gelaafd terug en voor we er erg in hadden waren we weer terug op de Brink en ging ieder weer zijns weegs.

Een aantal foto’s ziet u hier naast.

Jaap Veninga